Mindblown: a blog about philosophy.
-
KURS Spoljnotrgovinsko poslovanje-Poboljšajte svoje veštine
Kurs će se održati u prostorijama Visoke škole i trajaće tri subote po pet časova Početak kursa je 26. oktobar 2019. godine. Molimo Vas da zbog ograničenog broja mesta prijave izvršite na telefon: 064/6432622 – Studentska služba (Ljilja i Željka) i na mail: msimin@mpk.edu.rs – Marina Simin Rok za prijavu je 24.10.2019. Cena kursa: 15.000 din Kome…
-
Obnovljen status Eko škole
MPK Sremski Karlovci je po drugi put obnovila status u Međunarodnom programu Eko-škole (EkoFakultet). Status Eko- škole je dobijen 2015. godine, kada smo postali prva visokoškolska ustanova u Srbiji koja je dobila ovaj sertifikat i Zelenu zastavu kao vidljivi znak priznanja. Obnavljanje statusa svake dve godine znači da se program aktivno sprovodi u nastavi i…
-
Stručna praksa Slovenija-poziv
Potrebna 4 konobara za zimsku stručnu praksu u hotelima Kompas i Ramada Kranjska Gora u Sloveniji, u periodu od 15.12.2019 do 15.3.2020. Zainteresovani studenti se pozivaju da dođu u ponedeljak, 2.9.2019. u 12h u zgradu Visoke škole MPK, Modene 5-Novi Sad.
-
“FESTIVAL UKUSA” U NOVOM SADU: Uz strip roza kafa sa jestivim cvećem
Manifestacija u centru grada okupila 30 izlagača. Ponuđen crni napitak s jestivim cvećem, ali i ružičasti iz Londona. Profesorka Ikonić sa đacima Više strukovne škole “KAFE, knjige, čokolade…”, treći festival ukusa, održan minulog vikenda na Trgu republike, okupio je više od 30 izlagača koji su mnogobrojnim posetiocima ponudili zanimljive novotarije. Prema rečima organizatorke Stanislave Zec,…
-
Mališani uživali na štandu Visoke škole
Na Festivalu ukusa knjige, kafe i čokolade koji se održao na Ribljoj pijaci od 14. do 16. juna, najmlađi Novosađani su imali priliku da se okušaju i u poslastičarstvu. Sa asistentom Goranom Gašparovskim su pravili dekoracije od čokolade. Kreativnost, mašta, prstići od čokolade, smeh i dobra atmosfera učinili su da mališani na našem štandu postanu…
-
8 MILIONA DINARA ZA PROJEKTE VISOKOOBRAZOVNIH USTANOVA I DAROVITE STUDENTE
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovnih ustanova iz AP Vojvodine koje su dobile sredstva u visini od 8 miliona dinara, na osnovu dva javna konkursa. Reč je o Konkursu za dodelu sredstava za darovite studente ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina…
-
III Internacionalni festival ukusa – knjige, kafe i čokolade festival – 14.-16.juna
Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije učestvovaće na III internacionalnom festivalu ukusa – knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 14. do 16. juna 2019. godine u Novom Sadu, kod Riblje pijace. Tom prilikom na štandu Visoke škole zainteresovani posetioci će kao poklon dobiti recepte poslastica od čokolade koji su…
-
Tri srebrne medalje za MPK u Sloveniji
U Sloveniji, na Kranjskoj Gori, u periodu od 8. do 10. aprila 2019. godine održano je 4. Kulinarsko takmičenje. Na takmičenju u kuvarstvu je učestvovalo preko 10 država i više od 100 učesnika. Student Sanja Starčević, smera menadžment u ugostiteljstvu, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji Torta a Mila Mirosavljević srebro u kategoriji Moderno jelo.…
-
Obaranje Ginisovog rekorda u pečenju palačinki
U nedelju, 5. maja 2019. godine, u Vrbasu, Udruženje Multiart i “Kuvari velikog srca” organizovali su obaranje Ginisovog rekorda u pečenju palačinki. Za 8 sati ispečeno je preko 15.000 palačinki čime je oboren Ginisov rekord iz Sarajeva. Studenti MPK, smera menadžment u ugostiteljstvu doprineli su obaranju rekorda.
-
MPK gost redovnoj skupštini Kulinarske federacije Srbije
U subotu, 4. maja 2019. godine Kulinarska federacija Srbije održala je redovnu godišnju skupštinu sa udruženjem Asocijacija šefova-kuvara Srbije i Kulinarskom asocijacijom Srbije. Kulinarska federacija Srbije je udruženje profesionalnih kulinara Srbije. Na skupštini je bila glavna tema IKA Olimpijada za kuvare koja se održava u Štutgardu, u Nemačkoj, 2020. godine. Studenti smera menadzment u ugostiteljstvu…
Got any book recommendations?