Category: Vesti
-
Obnova statusa Eko-škole
Konferencija „Principi cirkularne ekonomije u službi zaštite životne sredine“ i godišnji sastanak ekoškolskih koordinatora u okviru međunarodnog programa Eko-škole održani su 18. i 19. oktobra 2019. godine na Zlatiboru. Konferenciji i sastanku prisustvovala je predstavnica naše škole, mr Valerija Večei-Funda. Tom prilikom je, kao koordinator programa, primila Sertifikat o drugoj obnovi statusa međunarodne Eko-škole koji…
-
GastroMak 2019. u znaku zlata, srebra i bronze
Studenti MPK sa studijskog programa Menadžment u ugostiteljstvu učestvovali su od 10. do 14. oktobra 2019. godine na IV internacionalnom takmičenju u gastronomiji „GastroMakˮ, koje se održalo na Ohridu, Republika Severna Makedonija. Ana Koska je u kategoriji Moderno nacionalno jelo osvojila srebrnu medalju, dok je za Jelo od pilećeg mesa osvojila zlato. Ovim uspehom i…
-
Dobrodošlica za XVI generaciju studenata
Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije je 4. oktobra 2019. godine svečanim prijemom studenata prve godine obeležila početak školske 2019/2020. godine. Dobrodošlicu XVI generaciji studenata poželeli su: direktor Visoke škole, dr Slobodan Živkucin, prof, Goran Gašparovski, saradnik u nastavi i dr Ivana Ikonić, prof. „Osetite duh ove Škole, a on je poistovećen…
-
KURS Spoljnotrgovinsko poslovanje-Poboljšajte svoje veštine
Kurs će se održati u prostorijama Visoke škole i trajaće tri subote po pet časova Početak kursa je 26. oktobar 2019. godine. Molimo Vas da zbog ograničenog broja mesta prijave izvršite na telefon: 064/6432622 – Studentska služba (Ljilja i Željka) i na mail: msimin@mpk.edu.rs – Marina Simin Rok za prijavu je 24.10.2019. Cena kursa: 15.000 din Kome…
-
Obnovljen status Eko škole
MPK Sremski Karlovci je po drugi put obnovila status u Međunarodnom programu Eko-škole (EkoFakultet). Status Eko- škole je dobijen 2015. godine, kada smo postali prva visokoškolska ustanova u Srbiji koja je dobila ovaj sertifikat i Zelenu zastavu kao vidljivi znak priznanja. Obnavljanje statusa svake dve godine znači da se program aktivno sprovodi u nastavi i…
-
Stručna praksa Slovenija-poziv
Potrebna 4 konobara za zimsku stručnu praksu u hotelima Kompas i Ramada Kranjska Gora u Sloveniji, u periodu od 15.12.2019 do 15.3.2020. Zainteresovani studenti se pozivaju da dođu u ponedeljak, 2.9.2019. u 12h u zgradu Visoke škole MPK, Modene 5-Novi Sad.
-
“FESTIVAL UKUSA” U NOVOM SADU: Uz strip roza kafa sa jestivim cvećem
Manifestacija u centru grada okupila 30 izlagača. Ponuđen crni napitak s jestivim cvećem, ali i ružičasti iz Londona. Profesorka Ikonić sa đacima Više strukovne škole “KAFE, knjige, čokolade…”, treći festival ukusa, održan minulog vikenda na Trgu republike, okupio je više od 30 izlagača koji su mnogobrojnim posetiocima ponudili zanimljive novotarije. Prema rečima organizatorke Stanislave Zec,…
-
Mališani uživali na štandu Visoke škole
Na Festivalu ukusa knjige, kafe i čokolade koji se održao na Ribljoj pijaci od 14. do 16. juna, najmlađi Novosađani su imali priliku da se okušaju i u poslastičarstvu. Sa asistentom Goranom Gašparovskim su pravili dekoracije od čokolade. Kreativnost, mašta, prstići od čokolade, smeh i dobra atmosfera učinili su da mališani na našem štandu postanu…
-
8 MILIONA DINARA ZA PROJEKTE VISOKOOBRAZOVNIH USTANOVA I DAROVITE STUDENTE
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovnih ustanova iz AP Vojvodine koje su dobile sredstva u visini od 8 miliona dinara, na osnovu dva javna konkursa. Reč je o Konkursu za dodelu sredstava za darovite studente ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina…
-
III Internacionalni festival ukusa – knjige, kafe i čokolade festival – 14.-16.juna
Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije učestvovaće na III internacionalnom festivalu ukusa – knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 14. do 16. juna 2019. godine u Novom Sadu, kod Riblje pijace. Tom prilikom na štandu Visoke škole zainteresovani posetioci će kao poklon dobiti recepte poslastica od čokolade koji su…